CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Wednesday, June 2, 2010

Nasi Goreng Sedap

Semalam ujan lebat... isk.. malas sangat nak naik bas... so, aku mesej2 ar ngan hubby mintak izin nak tumpang kete kawan... mesej pertama kali tak berbalas... mesej lagi sekali... tak berbalas gak... adeh... macam tak bagi jer... tak lama lepas tu dapat reply... "abg dah bg la"... hehehehe... lampu ijau dah on...

pastu cari en.lazman lak... "en.lazman, ari ni nak tumpang ek"... kebetulan ada makan free lak kat blakang... meehun sup n begedil... sedapnyerr... "hah, makan dulu baru balik"... "baiklah" (cakap dalam ati jer)...

biasa kul 5 jer cepat2 blah dari opis sebab takut tertinggal bas... tapi semenjak akhir2 ni bas anne tu slalu lambat terutamanya bila hari ujan... jadi kadangkala tu tawar hati nak naik bas...

disebabkan makan meehun sup, lambat ar skit kuar opis... lambat 10 minit jer... si nanad pon tumpang gak... tapi sampai komuter jer... on da way tu memang ar lebat... bila dah sampai kat tangga umah aku tu, ujan dah reda... selamat ar en.lazman takyah anto aku sampai lobby...

sampai2 umah jer, on laptop... biasa ar... bukak fb n en. google... tapi macam biasa kena anto report dulu kat hubby yang aku dah selamat sampai umah... sambil2 bertenet tu, pi dapo masak nasi... hubby suh masak nasi goreng untuk dinner... kuarkan ikan dari freezer untuk masak bekal hubby keesokkan harinya... malasnyerrr...

sambung tenet fb n google...

errrr.... aku nak citer pasal nasi goreng yang aku masak malam tadi... kat opis ada google pasal nasi goreng sedap... tapi tau2 je ler dalam peti ais aku tu takder barang2 ajaib... jadi masak je ler guna bahan2 asas... tiba2... jeng jeng jeng... aku nampak belacan... isk... nak letak banyak mana belacan ni?... aku selalu fail bila bab2 anggaran ni... selalu masak mesti tawar sebab takut sangat nak letak garam tu... klu ada kelas belajar anggaran tu kompem aku register awal2...

dah siap masak nasi goreng tu, cuba ler rasa skit... macam tak sedap jer... lantak ler... janji aku dah masak ye ...

hubby lak balik lambat malam tadi... kul 9 lebih baru sampai umah... dia kata ada orang eksiden... maklumlah ari ujan...

pas hubby mandi, kitorang pon makan ar nasi goreng yang sedap tu... aku tanya hubby " best tak bang?".... "em, boleh lah".... ampeh... klu sedap tu cakap je ler sedap...

walaupon nampak tak sedap tapi sebenarnyer sedap tau

2 pengkritik hebat:

liana

hahaha...sedap la tu kot...

rozilah

hahaha... hubby tak pernah kata sedap bila aku masak... klu sedap pon dia cuma kata "boleh la"... tapi klu tak sedap pon dia kata macam tu gak...