Hari ni bekal hubby adalah murtabak megi... aku rasa semua orang pon pernah wat murtabak megi ni... lebih² lagi masa bujang²...
masukkan perencah megi... biasa wat megi kari jer yang sedap... jangan masukkan sebungkus... nanti masin bebenor... masukkan secukup rasa jer... pastu kacau lagi sampai serbuk² perencah tu betul² sebati ngan telur
megi yang dah kembang tu leh ditapis untuk buangkan air rendaman tu
satukan megi ngan campuran telur dan perencah megi tadi
panaskan sedikit minyak (macam wat telur dadar)... pastu masukkan ler campuran bahan² tadi
bila dah masak, palingkan yang sebelah lagi
dah siap pon... klu wat 2 biji telur lagi ok kot... bergantung pada saiz telur ayam tu
potong dan masukkan dalam tupperware... murtabak megi siap sedia untuk dibawa ke tempat keje
megi yang dah kembang tu leh ditapis untuk buangkan air rendaman tu
satukan megi ngan campuran telur dan perencah megi tadi
panaskan sedikit minyak (macam wat telur dadar)... pastu masukkan ler campuran bahan² tadi
bila dah masak, palingkan yang sebelah lagi
dah siap pon... klu wat 2 biji telur lagi ok kot... bergantung pada saiz telur ayam tu
potong dan masukkan dalam tupperware... murtabak megi siap sedia untuk dibawa ke tempat keje
biasa hubby yang suka wat murtabak megi ni... dia tak taruk perencah megi... dia cuma masukkan garam dalam telur... tapi aku suka ada rasa² megi... bergantung pada selera masing²...
3 pengkritik hebat:
akak tak penah buat. penah dengar tapi tak penah tgk! seriyes!
tiba2 rasa nak buat sekarang! haha
kuat btol pengaruh resepi dalam blog pada SAHM macam aku ekeke
hehehe... senang jer ni... bahan2 pon simple jer... cuba ar kak...
ku suka letak mix vege, bwg etc.. mcm omellete
Post a Comment