CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Tuesday, January 10, 2012

Fatin dah sekolah

Alhamdulillah... akhirnya dapat gak bawak Fatin tinggal bersama²... hari ni dah lebih seminggu Fatin di sini... hari rabu lepas Fatin dah start sekolah... aku ngan hubby sama² amik cuti... nak hantar anak yang sorang ni ke sekolah... hari pertama, pagi² memang tak sabar nak pegi sekolah... siap suruh mommy ngan babah cepat² siap... 

masuk kelas jer ok lagi... cikgu bagi baju sekolah, terus tukar baju... aku cakap ngan Fatin, mommy ngan babah balik dulu, atin sekolah... time tu dah mula nak nangis... lama la jugak nak memujuk... maklumlah niat dia nak tinggal ngan mommy & babah... bukan niat nak ke sekolah... last² aku keluar jer... tapi babah dia still duk memujuk... aku jenguk jer dari luar tingkap dilindungi oleh langsir... hubby panggil aku masuk suh pujuk... pastuh dia lak keluar pegi merokok jap... sempat lagi berasap dalam keadaan kritikal... aku masok pujuk² jap... tak jalan gak... pengasuh yang jaga Fatin keje kat tabika tu gak... aku pasrah jer kuar kelas tuh... pengasuh tuh pegang Fatin... meraung² nangis... babah Fatin dah bergenang air mata dia... 

dah, jom balik... hubby kata tunggu tangisan Fatin reda dulu baru balik... so, kitorang duk la ngintai² dari tingkap... tengahari kul 1 pengasuh tepon cakap Fatin nangis terok....  masa tuh tengah masak lauk... pe lagi terus ajak hubby tengok Fatin... api dapur ku tutup walaupun lauk belom masak... sampai umah pengasuh tengok fatin dah tido... tak jadi amik Fatin... kitorang balik umah balik sambung masak...

petang tu baru amik... masa Fatin nampak kami depan pintu umah, terus dia terkam babah dia... lap² air mata... perasaan sedih tu ada lagi... dia ingat kena tinggalkan terus kot... kesiannnn.... masa balik tu, Fatin hepi jer... nyanyi² sepanjang perjalanan nak balik...

soknyer... ingatkan dah ok... rupanya nangis lagi... kali ni aku tinggalkan jer sebab kena keje dah... pasrah jer... sampai ke hari sabtu & ahad pon dia duk nangis sebab tak nak sekolah... bila aku tanya kenapa?... Fatin cakap... "atin malas".... huh... alasan yang langsung takleh diterima.... macam² permintaan dia aku penuhi... bawak pegi jalan... babah dia amik cuti ahad tu sebab nak abiskan masa dengan dia... tapi dia tetap cakap tak nak sekolah...

hari ni pagi² still menangis... tapi sampai sekolah dengan jayanya tanpa menangis... kira lulus la tu... senang ati aku tengok... belajar elok² yer nak.... mommy saaaayanggg Fatin...





4 pengkritik hebat:

YaYa

mana gambar atin pakai baju sekolah???
hehehe...hope nnt atin dah x nangis g sekolah..hehhe

Jilah

gambo takde... hp tak canggih... hehehe...

YaYa

hahahahha...
tapi kan kak tiap2 pagi sy tgk die tersenyum je bile selisih ngan sy..hehehe..atin..atin...ex

Jilah

tu bila dia lupa sekejap... kang dia ingat balik nangis ler balik...