CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Wednesday, August 3, 2011

E-Payment Ticketing for GSC

hehehe.... ari tu kan ... ari seblom posa tu... yang masa movie transformers asyik sold out jer... makanyer aku pon try ler beli tiket guna e-payment ticketing ni... biasanya aku reserved jer... tapi disebabkan citer 3D xleh reserve jadi aku pon menggatalkan tangan ni menggodeh² laman web GSC....

caranya begini... ekekeke macam tutorial lak... mula² korang mesti register ngan GSC ni dulu... klu takder sila ler sign up ek... klu tak, baik korang pi beratur jer... ok... mula² tu log in dulu... pastuh trus ke e-payment ticketing...


pilih la cinema mana yang korang nak gi tengok



lepas tu pilih tarikh... lepas pilih tarikh baru dia kuar senarai movie yang ditayangkan kat cinema tu... paham tak setakat ni?...


pilih masa tayangan dekat citer pilihan korang tu... dia siap bagi tau kat hall berapa dah... ok tekan next



lepas tu dia akan kuar seperti yang di atas ni... sila pilih berapa ramai yg korang nak belanja tengok wayang... ahaks



skang sila pilih seat... pilih ler nak duduk ceruk mana... kat atas tu seat yg dah dipilih adalah warna ijau tu


pastikan semua data² yang diberikan menepati citarasa korang... mana tau pilih citer lain, dia tulis citer lain... cek betol² tau... pastuh klik pay



korang leh pilih cara nak wat bayaran... pastuh klik ler pay... dan teruskan apa yang dorang suh wat... sampai ler kuar selfprint ticket... korang pilih yes kat email confirmation... nanti dia sent selfprint tiket tu kat email... pastuh leh ler print... tak print pon takpe asalkan ko catat no ID yang dorang bg... masa nak collect tiket tu, just bg no ID tu jer... setel... nak collect tiket takde had masa macam reserved tiket tu....

*** untuk e-payment ticketing ni dia ada booking fee.... 50 sen untuk satu tiket...
*** untuk 3D dia cas RM10 untuk satu tiket (beratur pon sama)... sebab tu citer 3D selalunyer mahal


2 pengkritik hebat:

YaYa

owh gitu yer....
naj try la nanti..hehehe
nampak macam best jer...

Jilah

yg ni memang dah kompem beli tiket... jadi klu dah beli, sila la tengok... klu tak, rugi jer

klu reserved takpe klu tak tengok...sebab reserved lom bayo lagi...