CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, May 4, 2012

Morning Sickness

skang ni memang sentiasa rasa tak sedap tekak... bukan setakat morning jer tapi 24 jam sehari... hatta sewaktu tido pon sentiasa rasa loya... nak minum air pon loya... tapi yang paling meloyakan adalah my hubby... huhuhu... tengok dia pon aku loya... dia SMS aku loya... tengok nama dia kat henpon pon aku loya... tapi muntah² leh dikawal... biasanya muntah bila nak masok toilet jer... tu pon toilet kat umah jer... bila berdiri depan sinki, mesti rasa nak uwekkkk...

kadang² kesian gak kat hubby... tapi aku rasakan dia sangat baik skang ni... semenjak tau yang aku pregnant, dia takde nak marah² bila aku wat dek jer kat dia... sangat² penyabar... baru belajar nak matang agaknya... ahaks... tq darling...

semalam pegi klinik... sebenarnya hubby yang beria² suh pegi klinik... suh kompemkan ketermengandungan aku ni... kak ti pesan tak yah wat UPT... terus jer wat buku pink tu... so, aku kan sangat lurus orangnyer... aku cakap jer ler kat misi tu nak wat buku mengandung... 

masa misi soal selidik aku, dia kira² yang aku baru jer 6 minggu... ahaks... giler awal kan wat buku... dia takder ler tanya kenapa awal sangat aku datang.... aku terus jer cakap sebelum tu aku pernah keguguran, so tu sebab yang aku datang awal.... hahahaha... ok, jawapan aku sangat masok akal.... pastuh dapat ler bekalan vitamin² yang sangat banyak... tak kuasa aku nak makan vitamin skang ni... 

duk mengira² hari bila la rasa loya aku ni nak bertukar kepada rasa yang sedap... asam dan jeruk tak leh jalan... yang leh masok, gula² yang manis.... abis la klu gula dalam darah aku naik pas ni... 


2 pengkritik hebat:

Yatie Ahmad

alolo awal² ni meme la mabuk/loya dll, nanti dah ok leh senyum sampai telinga hehehe

pasni jaga makan xmau nanti gi check-up berat naik banyak pastu kene bebel dgn misi +++ kene minum ayor gula nan x lazat tu wueekkk!

alamak nasihat apakah ini? opssss!

Jilah

daku tengah menunggu waktu bila selera ku kembali... harap2 dah stabil sebelom posa... dako nak posa penuh...