CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Wednesday, November 20, 2013

Bawa kereta banyak dosa

Opsss... tajuk pon dah boleh menimbulkan kemarahan banyak pihak... jangan salah sangka pulak ye... bukanlah nak kata bawa kereta tu tetiba jer dapat dosa... huhuhuhu... bukan macam tu maksud aku...

Maklumlah orang yang baru dapat lesen 'P' untuk yang 'Pandai' ni tetiba terus bawak kereta kat jalan raya... hah pe yang korang rasa... yer la memula bawak kereta kan... jarak pon tak leh nak agak... aku ler tu... kadang² nak masuk lorong sebelah tengok takder kereta, tapi tetiba eh, bila masa ko ada sebelah?... tak pasal² kena hon... huhuhuhu...

Kekadang tu kita bawa elok² tiba² orang masuk lorong kita sesuka hati tanpa bagi signal... ada yang bawa kereta macam jalan tu dia punya sorang... time tu ler mulut duk menyumpah², memaki hamun orang tu... 

Kekadang kita nak parking kejap jer... takder parking, so terpaksa la 'ter'block kereta orang yang tengah parking cantik jer kat petak parking tu... bila kita sampai, orang tu duk marah² kita sebab block kereta dia... yang tu memang la kita salah... ala sekejap jer pon... mintak mahap jer la kan... kikikiki... tapi walaupon buat salah, tetap la dalam hati duk menyumpah² orang tu gak kan... hahahaha... secara tak langsung menambah dosa jer... yer, tu ler dosa yang kita tak perasan kita dah buat...

Lagi satu masa bawa anak² dalam kereta... tetiba ada kereta ni macam **** jer... biasa kita yang mak² ni mulot memang laser ler kan... secara tak langsung si anak pon belajar ler cakap yang bukan² ni... hish... nauzubillah...

Ya Allah... tolong la lembutkan hatiku... jauhkan aku dari perkara² yang dilarang...



4 pengkritik hebat:

Yatie Ahmad

ohooo mybe sebab daku jarang² bawak kete dan selalunya pi & balik opis je kurang la sikit dosa kakti ek hikhikhik....

awak dah jalan merata pusing dunia tabik spring lah huhuhu....

Jilah

tu la kak ti... rasa macam makin banyak dosa semenjak bawa kete ni... sob...sob...

YaYa

saya pun byk la dosa mcm ni..setiap masa bawak kete...GEMUK la saya kak...sy yg dah bertaun bwk kete pun still kena hon..hari selasa baru2 ni kena hon ngn bas..as nadi putra lak tu..aiyoooo..

Jilah

akak ni sebab mulot laser dalam kete...