CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Tuesday, October 18, 2011

Miscarriage

hmmm... disebabkan desakan kawan² maka ari jumaat lepas aku gagahkan jugak pegi klinik... mesej² kat hubby suh temankan aku... pegi klinik citer kat doktor pe yang terjadi... terus doktor bawak aku pi scan... tengok² ada baby yang dah 6 minggu... erkkk... jadi kompem ler aku pregnant... maknanya aku tengah bleeding... bukan period seperti yang aku gembar gemburkan sebelom ni...

doktor bagi refer letter ke hospital putrajaya... sebab kat klinik tu xde alat canggih untuk detect baby punya heartbeat... motor hubby lak time² tu ler ada masalah... pegi kedai motor jap repair pe² yang patot... ye ler motor tu nak trade in kan... jadi kena ler jaga bebaik... klu tak nanti, turun harga lak... lepas siap semua cakap kat hubby gi hospital terus, time tu gak ujan... jadi kami balik umah jer... 

soknyer kitorang pegi emergency (ari sabtu kena ler gi emergency jer)... tunjuk refer letter kat kaunter... pergi triage then daftar... pastuh tunggu nama kena panggil... nak kata lama, tak jugak la... masok² jer doktor tanya kenapa tak datang semalam... aku cakap ler semalam banyak halangan... okeh, doktor scan lagi... tak jupe... buat lak UPT... positif... dia bagi appointment lagi kat EPAU (Early Pregnancy Assessment Unit)... malasnyer.... 

balik dari hospital terus pegi mydin... hehehe... kat mydin tu rasa macam sesuatu dah kuar... cepat² ajak hubby balik... kat umah terus cek... tengok² ada ketulan darah beku... trus cakap kat hubby baby dah takder... :(

isnin datang keje macam biasa... kak ti lak bebel² kat aku (walaupon dia cuti ari tu)... aku mintak time off trus pegi hospital... terus pegi EPAU... sampai situ dorang suh register dulu kat bawah... ni yang aku hangen... mana flowchart dorang ni... terpaksa ler menapak ke bawah untuk register... amik no. tunggu giliran... alamak tetiba ingat GL... mesej kak ti... okeh, cakap jer lupa... masa kat kaunter tu dia ada tanya GL dah update ngan HRMIS ke?... aku cakap jer dah... cuba ler ko tanya soalan betul²... tak paham tau... tu pasal aku cakap dah... 

lepas setel register terus naik balik pegi EPAU... okeh kena tunggu giliran lagi... kat sini tak lama... doktor tanya balik soalan sama... nasib baik dia leh cek history... klu tak, berbuih mulut aku nak citer kat setiap doktor yang aku jupe... scan lagi... tapi kali ni scan ikut bawah... ni ler yang paling aku tak gemor... tak suka tau kena jolok²... doktor kata dah takder pe² dah... kena amik darah 1 tiub kecik... rabu kena datang lagi untuk result BHCG... nurse tanya nak time slip ke nak MC... aku kata leh tak bagi MC.... doktor tu tengok muka aku macam takmo bagi... kenapa ler doktor² kat hospital ni muka garang²... senyum skit takleh ke?... mahal sangat ke nak senyum tu... doktor kata okla dia bagi MC 1 hari... horeyyyy... trus hubby anto balik umah... 

tepon mak cakap dah keguguran... mak suh pantang macam orang bersalin... abah lak cakap jangan nak berseronok².... aku ni dah ler lurus... aku ingatkan berseronok tu pegi jalan² kesana kesini.... rupanya jangan berseronok ngan hubby tut tut tut... hahaha... malam tu lak mak mentua aku call... dalam ati cakap "mesti hubby dah citer kat dorang ni"... takleh simpan rahsia langsung...

kengkawan pelik sebab aku datang keje macam takde pe² yang berlaku.... dah ler tak dapat MC... aku lak masa keguguran memang takder sakit pe²... keluar macam tu jer... sukorrrr la tak sakit... klu tak, lagi ler aku sedih... kita hanya merancang, Allah menentukan segalanya...

okehlah... tunggu next appointment untuk result seterusnya... 



5 pengkritik hebat:

Siti

kak jilah kena makan roti putih, ikan putih, sayur putih.. segala-gala kena putih dlm tempoh 3 bulan pantang nih..

insyaAllah, lepas 3 bulan usaha lagi biar ada penggantinya..

CENGKERIK PINK

hukhuk,,sedihnya keguguran,,,sabolah ye

Jilah

ikan putih tu camner? sayur putih tu camner?...

Fitri Senin

salam perkenalan..fit singgah dan follow sini..eh sedey juga cite u ni..tapi u memang tabah. i mean maybe sbb xsakit jadi rasa cam biasa je..tak..sabar banyak2..nnti cuba lagi ye.. =)

Jilah

fitri senin : salam perkenalan kembali... depan orang memang tabah... depan hubby mula ler nak mengalir air mata ni...